Profesija: maniakāls bitenieks
Mājas lapa: http://www.dravnieks.lv

Par medu, bitēm un NE TIKAI...
Žurnāli, kurus lasu es:

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ziemassvētku dāvanas labdarības tirdziņā
Publicēts 23. novembrī, 2008.
Jau neilgu laiku lasītāko ierakstu galvgaļa ( varbūt šāds varētu būt vārda „tops” latviskojums J ) pirmajā vietā ir pagājušā gada ieraksts „Ziemassvētku dāvanas”. Tas liecina, ka Ziemassvētku dāvanu tematika jau ir aktuāla.

“Par labdarību tiek saukts tikums, pateicoties kuram, tā mīlestība, kuru mēs izjūtam katrs pret sevi, tiek pārnesta uz citiem cilvēkiem, ar kuriem mūs nesaista draudzības vai radniecības saites, pat uz mums nepazīstamiem cilvēkiem pret kuriem mums nav nekādu saistību un no kuriem mēs neko neceram saņemt” (Mondevils, citāts no www.aforismi.lv)

Lai arī radioviļņos zēsvētku tingeltangeļi un džinglbelli vēl netiek griezti (gan jau tūlīt sāksies), lielveikalos ar Vispasaules Tirgotāju dienas precēm piekrautie stendi  gāžas virsū, pirms vēl iepirkuma ratu monētkodī iebāztas 20 kapeikas.

Ziemassvētku tēmai jau jābūt aktuālai, jo tāpat kā vienmēr būs cilvēki, kuri visu atliks uz pēdējo brīdi, tāpat būs tādi, kuri dāvanu izvēli un iegādi veiks savlaicīgi, tādējādi ietaupot savus nervus un laiku (jā, arī laiku) un padarot lielāku varbūtību, ka dāvana sasniegs mērķi-sagādās prieku. Veicot šo pasākumu savlaicīgi ir daudz lielāka iespēja veikt izsvērtu izvēli, nevis pēdējā brīdī, rindās stāvot tvert pēc kaut kā, jo kaut kas taču jāuzdāvina. Zinu kā tas ir, pats esmu šādās rindās stāvējis un tā man ir bijusi pamatīga „pote”, lai no šī trakuma turpmāk izvairītos (vairākus gadus jau ir izdevies) J

Vēlamies to vai ne, Ziemassvētki un dāvanas sader  kopā un tas ir labi , neraugoties uz to, ka to peļņas nolūkos izmanto tirgotāji. Ne jau tirgotāji ir vainīgi. Esmu jau pieminējis bijušā  LU rektora Lāča kādā radiointervijā izteikto atziņu, ka patērētāju sabiedrībā katrs cilvēks ir pats atbildīgs par to, ko viņš nopērk. Jo viņam ir izvēle un par šo izvēli, tāpat, kā par citām izvēlēm, cilvēks ir atbildīgs.

Šīs rindas rakstot, fonā skan MDR (Mitteldeutsche Rundfunk) muzikantenštadls. Jodelē bez apstājas un tikko viena kapella ar bezgala šķelmīgu jodelētājmeiteni tā jodelēja, ka dabūju pagriezties par kādiem 100 grādiem un noklausīties/noskatīties dziesmu līdz galam. Arī šāda dziesma varētu būt laba Ziemassvētku dāvana. Piemēram, kā mp3 pielikums apsveikuma vēstulei.

Šajā sakarā, tiesa, ar pretēju zīmi, atceros vienu interesantu Ziemassvētku „dāvanu”, kuru saņēmu pirms pāris gadiem. Zvana mobilais tālrunis, nepazīstams numurs. Kad atsaucos, nepazīstama meitenes balss jautā vai es esot tas, kā mani sauc. Pēc apstiprinošas atbildes saņemšanas, viņa paziņo, ka zvana X firmas (nesaukšu vārdā šo starptautisko uzņēmumu) uzdevumā un vēlas mani kā sadarbības partnera pārstāvi apsveikt, novēlot, ko parasti vēl un…. atskaņot dziesmu. Tā kādu nepilnu minūti manā mobilajā džinkstēja kāds gabals, pēc tam atkal tika novēlēti priecīgi svētki.
Man tas likās tik ļoti garām. Tā vietā, lai piezvanītu cilvēks ar kuru strādāju vai atsūtītu e-pastu, vai pat īsziņu, piezvana kādu bezpersoniska apsveicēja un atņem manai dzīvei minūti ar klausulē skanošu tingeltangeli.:)  Firma noteikti reklāmas aģentūrai naudiņu  samaksāja. Liekas, tas bija arī vienīgais prieks – aģentūrai:)

Tas ir kas pavisam cits, par ko ir šodienas ieraksts. Šodienas ieraksts ir par dāvanām, kuras ir gana solīdas, gana sirsnīgas, gana personīgas un ne-masu produkcija, kuru uz paletēm sakrautus var nopirkt gandrīz jebkurā Zemeslodes stūrī.

Dāvanām ir jāsagādā prieks dāvinātājam. Pavisam jauki ir, ja tās sagādā prieku arī dāvinātājam un vēl jaukāk, ja šī dāvana izdara labu darbu. (īstenībā arī darbs var būt dāvana).

Runa ir par „Ģimenes Šūpuļa” organizēto labdarības tirdziņu, kurš notiks 13.decembrī, sākot no plkst. 10:00 Mateja draudzes “Sadraudzības zālē”, Matīsa ielā 50b, Rīgā un kurā iegūtie līdzekļi tiks nodoti biedrības nama „Jaunpalejas” remontā. Tirdziņā varēs iegādāties dažādas mīļas dāvanas- adījumus, rotaļlietas, rotaslietas, lina izstrādājumus, daudzas citas jaukas un sirsnīgas lietas, arī medu- fantastiski izdekorētas burciņas.

Par organizēto labdarības tirdziņu vairāk var izlasīt infovēstulē, kuru iekopēju šī ieraksta beigās. Biedrībai ir interneta vietne  www.gimenes-supulis.lv.

Par medu. Ir tāpat kā žurnāla „Rīgas Laiks” reklāmas klipā, kur daiļava reklamēja žurnālu ar saukli „Satriecoša āriene un iekšas” J

Ārieni var novērtēt fotogrāfijās, iekšā ir īsts meža medus no Ugāles dziļajiem mežiem.

Lai runā bildes!
burkinjas2

burkinjas3

lacitis2

 Aicinu Dravnieka dienasgrāmatas lasītājus ,ja tas ir iespējams, apmeklēt labdarības tirdziņu, iegādāties saviem mīļajiem sirsnīgas dāvanas un vienlaikus izdarīt labu darbu – atbalstīt projektu, kurā ir ietverta Ziemassvētku jēga – dzimšana.

Par šo medu un jaukajām burciņām jāpateicas Inesei un Dainai - Dravnieka Dienasgrāmatas jaukajām atbalstītājām. 

Infovēstule no biedrības “Ģimenes Šūpulis”

Biedrība „Ģimenes Šūpulis” rīko Labdarības Ziemsvētku tirdziņu

Arī šogad mēs vēlamies turpināt veiksmīgi uzsākto tradīciju rīkot Labdarības Ziemsvētku tirdziņu.

Pasākuma datums un laiks: sestdien, 2008. g. 13. decembrī sākot ar pl. 10.00

Pasākuma adrese un vieta: Rīgas Mateja draudzes „Sadraudzības zāle”, Matīsa iela 50b, Rīga.

Aicinām ikvienu apmeklēt Ziemsvētku tirdziņu,  baudīt Ziemsvētku noskaņu pie tējas un cepumiem un pie raibi klātiem tirgus galdiem iegādāties ar mīlestību gatavotas rotaļlietas, adījumus, piparkūku mājiņas, dabīgu medu, rotas lietas, ziepes, ar lavandu pildīti linu spilventiņi un vēl daudz citu brīnumu (visas preces, izņemot rotas lietas, ir no ekoloģiski tīrām izejvielām un dabīgiem materiāliem)! Nopērkot kādu dāvanu sev vai sev tuvajiem, ikviens tirdziņa apmeklētājs būs piedalījies “Ģimenes Šūpuļa” projekta turpmākajā attīstīšanā. Visi Labdarības tirdziņa ieņēmumi ir ziedojums projekta īstenošanai.

Biedrības “Ģimenes Šūpulis” misija ir sniegt patvērumu, izglītību un palīdzību sievietēm un ģimenēm, dzimstot bērnam.

Mēs domājam, ka cilvēka piedzimšana ir svēts dzīves notikums. Biedrībā “Ģimenes Šūpulis” ir apvienojušies cilvēki, kas vēlas, lai ikviena cilvēka dzīves iesākums būtu skaists, jo, spēcīgas un mīlestībā vienotas ģimenes ir vitāli svarīgas veselīgai sabiedrības attīstībai jebkādos laikos.

l  Biedrība „Ģimenes Šūpulis” ir dibināta 2003. gadā ar mērķi radīt –

1) patvēruma māju bez atbalsta palikušām grūtniecēm un jaunajām māmiņām;

2) izglītības un atbalsta centru jauniešiem, jaunajiem vecākiem un vecmātēm;

3) dabīgo dzemdību prakses centru.

l  Biedrības dibinātājas ir vecmāte Rudīte Brūvere un tekstilmāksliniece, ticības macības skolotāja ar sociālā darba pieredzi Irēna Bindemane.

l  2004. gadā biedrībai tās mērķu īstenošanai tika dāvinātas lauku mājas ar zemi „Jaunpalejas” Valmieras rajonā.

l  2008.gadā „Ģimenes Šūpulī” apvienojušies jau vairāk kā 40 biedri.

Šobrīd vēl strādājam pie „Jaunpaleju” mājas renovācijas un labiekārtošanas. Lai  nepieciešamos būvniecības darbus varētu pabeigt un durvis vērt patvēruma mājai un ģimenes veselības centram mēs rīkojam regulāras talkas, kā arī Labdarības pasākumus.


Komentāri (2)
Zommers: Man viens nekrietns jautaajums. Tas ir shii gada medus? Izskataas sameeraa sacukurojies (balts), it kaa pagaajushaa gada... Kaa tad iisti ir?
23/11/2008 01:28
Ainars: Vēl tas ir šī gada medus. Pēc kādām 40 dienām tas jau būs pagājuša gada:)
Par medu vairāk var palasīties ierakstā "Mīti par medu"

Parādi man šī gada medu, kurš nav vēl sacukurojies (kristalizējies), ja vien tas nav atsildīts.:)
23/11/2008 01:37
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: